İbn-i Sina’nın hazırladığı reçete şifa dağıtıyor

İbn-i Sina, incir ve zeytinyağı tarifiyle bin yıl öncesinden günümüze ışık tutuyor. Pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılan karışım, günümüzde de hala öneriliyor.

ECE SİNAN
ECE SİNAN Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımı, bin yıl öncesinden günümüze ışık tutarak, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan etkili bir formüldür. Günümüzde de hala önerilen bu karışım, sağlık alanında önemli bir yere sahiptir.

İncir ve zeytinyağı karışımının sağlık üzerindeki olumlu etkileri, İbn-i Sina'nın döneminden bu yana bilinmektedir. İncir, içeriğindeki lifler, antioksidanlar ve vitaminler sayesinde sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji verir.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI

İncir ve zeytinyağı karışımı pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. İbn-i Sina'nın önerdiği tarif günümüzde de sıklıkla kullanılıyor. İşte İbn-i Sina formülünün faydaları...

· Astım ve solumun rahatsızlıklarının komplikasyonlarını azaltır.

· Bağışıklık sistemini güçlendirerek kanserli hücrelere karşı güçlenme sağlar. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşumunda önleyici etki sağlar.

· İncir, bağırsakları hareketlendirir ve kabızlık riskini azaltır. Bunun yanı sıra vücuttaki yağ yakma oranını arttırır. Mide sağlığını destekleyerek ülser ve reflü gibi hastalıklara yakalanmayı zorlaştırır.

· Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı bu karışım vücudu temizleme etkisi de görür.

· Karışımın meme kanserini önleyici etkisi de bulunuyor.

· Kanın dengesini koruyor ve kalp sağlığını olumlu yönde destekliyor

· Cilt sağlığını korumaya yardımcı olur

· Kas ve kemik yapılarını güçlendiriyor.

İBN-İ SİNA'NIN ÖNERDİĞİ KARIŞIMIN TARİFİ

İbn-i Sina'nın önerdiği tarif, pek çok hastalığa şifa kaynağı oluyor. İnsan sağlığı açısından önem teşkil eden karışım, İbn-i Sina tarafından bin yıl önce açıklandı. Günümüzde de pek çok uzman tarafından sıklıkla öneriliyor. İşte İbn-i Sina'nın reçete tarifi;

Malzemeler: 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı

Yapılışı: İncirler iyice yıkanır. Akabinde küp şeklinde kesilerek bir kavanozun içerisine koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenir. Kavanoz 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edilir. Süre tamamlandıktan sonra sabah ve akşam olacak şekilde 2 kere tüketilebilir.

03 Mar 2024 - 09:29 - Sağlık

Mahreç  Ece Sinan


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Açıksöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Açıksöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Açıksöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Açıksöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Kastamonu Markaları

Açıksöz Gazetesi, Kastamonu ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 012 37 98
Reklam bilgi