Yolsuzluk, en büyük sıkıntı!

İnebolu’ya bağlı Çaykıyı Köyü 11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihlerindeki sel felaketlerinde iki kez ağır hasar gördü. Köyün içinden geçen Zarbana Çayı’nın taşması sonucu oluşan sel suları köyün camisini ve çok sayıda binayı yıktı.

Abdulillah Altun
Abdulillah Altun Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Yaklaşık 10 ay içinde üst üste yaşanan sel felaketleri nedeniyle adeta haritadan silinen Çaykıyı köyünün yaralarını sarmak için sürdürülen çalışmalar kapsamında Zarbana Çayında DSİ tarafından dere ıslah çalışması yapıldı.

Yapılan çalışmalar sırasında Özlüce köyünden Çaykıyı ve daha ilerideki köylere ulaşım sağlayan yol ise neredeyse kullanılamaz hale geldi. Her tarafı köstebek yuvası gibi olan yolda gitmekte zorlanan araç sürücüleri sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Çaykıyı köyünden Ömer Öztürk, “Çaydaki çalışmalar bitti ama yolumuz hala çok kötü durumda. Köye giderken hangi çukurdan kaçacağımızı şaşırıyoruz. Arabalarımız çukurların birinden çıkıp diğerine düşüyor. Hoplaya zıplaya köye gitmeye çalışıyoruz. Bu yolda arabalarımız hurdaya dönecek. Yolumuzun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Kadir Yıldırım

18 Kas 2023 - 09:48 Kastamonu/ İnebolu- Gündem

Muhabir  Abdulillah Altun


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Açıksöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Açıksöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Açıksöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Açıksöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.