Güney Kore’den ilimize gelen konuklar 1950-1953 yılları arasında gerçekleşen Kore savaşında görev alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu’ndan o günlerde yaşananları dinlediler.
Güney Kore’de çeşitli mesleklerde çalışan 5 kişi Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı olan ve Kore savaşlarında görev alan emekli Hakim Albay Ali Cesuroğlu, Güney Kore’den gelen ziyaretçilere o günlerde yaşananları anlatırken Kore’de savaşırken şehit olan Kastamonulu sayısının 6 olduğunu ve halen 9 Kore gazisinin ise yaşamını sürdürdüğünü söyledi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu ve Yönetim Kurulu ile sohbet sonrası Güney Koreli misafirler hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Merve Karaca
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 09:36