Mantar bol olunca turşusu da kuruluyor

KASTAMONU’nun aşırı yağış alması ve ormanlık coğrafyası nedeniyle bu yıl bol miktarda mantar popülasyonu oluştu.

Mantar bol olunca turşusu da kuruluyor

Mantarın bol olması nedeniyle, değerlendirme yollarına başvuran Kastamonu halkı, bir kısmını semt pazarlarında satıyor ve bir kısmının da turşusunu kuruyor. Pazarda kilolarca mantar satan esnaf, ‘mantar turşu’ tarifi de vermeyi ihmal etmedi.

KANLICA MANTARI TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Kanlıca mantarı turşusu yapımı hakkında bilgi veren pazar esnafı şu ifadeleri kullandı; “Ayıklanıp bol suyla yıkanan mantarların küçükleri turşuluk için ayrılır. Ufak mantarlar suda kaynatılır ve hemen soğuk suya atılır. Suyu akması için kevgire alınır ve üstüne tuzu eklenir ve mantarların hepsine bu tuz yedirilir. Ara ara sivri biber ve sarımsak atarak kavanozlara basılır. Haşlanmış olduğu için kavanozlara sıkıştırabildiğiniz kadar koyun. En üstüne bir kaç tane limon tuzu koyup ve onun üstünden aldığı kadar sirkenizi dökün. En son kapağı kapatmadan önce bir kaç dal maydanoz koyulur küflenme olmasın diye” dedi. (CNGHaber.com)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER