Tadına Doyum Olmayan Kastamonu Patentli Banduma Tarifi

İlimizin Zengin Mutfağının En Nadide Yemeklerinden Banduma Tarifi

Tadına Doyum Olmayan Kastamonu Patentli Banduma Tarifi

Banduma Nasıl Yapılır?
Kastamonu’nun eşsiz lezzetlerinden biriside Bandumadır. Özellikle hindi eti kullanılarak yapılan bu yemeği tavuk eti kullanarak da yapabilirsiniz. Biz bugün vereceğimiz tarifte hindi eti üzerinden bilgiler aktaracağız. Banduma tarifini evinizde deneyerek sizde gününüzü güzelleştirebilirsiniz.
Malzemeler
1 Kg böreklik un, ceviz içi, hindi eti, tereyağı, tuz.
Öncelikle un, su ve tuz ile bir yufka hamuru hazırlanır. Hamur yufka kıvamında pişirilir ve ufak parçalar halinde kesilir. Daha sonra bir tepsiye yufka parçaları hindi suyunda ıslatılarak konulur. Daha sonra hamurların üzerine parçalanmış hindi eti parçaları ve bir miktar ufalanmış ceviz içi konulur. Üzerinden hindi suyu gezdirilerek tepside hafif altı kızarana kadar pişirilir. Pişirilen bandumanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER