Sayısız Mutfak Lezzetimizden Belki De En Güzidesi: Etli Ekmek

Bin bir çeşit Kastamonu yemeklerinde şüphesiz akla ilk Kastamonu Etli Ekmeği gelir

Sayısız Mutfak Lezzetimizden Belki De En Güzidesi: Etli Ekmek

Nesillerden nesile aktarılmış Kastamonu yemeklerinde şüphesiz akla ilk Kastamonu Etli Ekmeği gelir. Hamurun hazırlanması, iç malzemesinin oluşturulması ve pişirilmesi aşamalarında ayrı ayrı titizlikle hazırlanan Kastamonu Etli Ekmeği gerek lezzeti gerek doyuruculuğuyla adete damakları mest etmektedir.
Kastamonu Etli Ekmeğinin Yapılışı;
Malzemeler;
1 Kg. orta yağlı kıyma, 2 Kg. un, iki büyük baş soğan, karabiber, tuz
Öncelikle iç malzemesi için soğanlar ince ince doğranır. Daha sonra kıyma ve soğan hafif su ekleyerek macun kıvamına getirilir. Daha sonra un, su ve tuz ile bir hamur hazırlanır. Hamur bir miktar dinlendirildikten sonra daire şeklinde açılır. Açılan hamurun yarım dairesine iç malzemesi koyulur ve diğer yarım daire kısmı üzerine kapatılır. Pişirmek için genellik özel saclar kullanılır. Evinizde de bir tavayı ısıtıp hafif yağlayarak pişirmek için kullanabilirsiniz. Etli ekmeği pişirirken iki yüzeyini de çevirme esnasında yağlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER