Kastamonu Mutfağından 'Paça' Tarifi

Kastamonu Mutfağından 'Paça' Tarifi

Kastamonu’ya has lezzetlerden biride paçadır. Genellikle patates kullanılarak yapılan paça hem lezzetli hem de ekonomik bir yemektir. Tarif içerisinde olmazsa olmazlarımızdan biriside Taşköprü Sarımsağıdır. Şimdi tarife geçelim;
Malzemeler
Yarım kilo patates, 3 yumurta, nişasta, yoğurt, bir baş sarımsak, tereyağı.
Patatesler öncelikle yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra haşlanan patatesler ezilir. Farklı bir kapta yumurta,nişasta,yoğurt ve sarımsak çırpılır. Çırpılan karışım patateslerle birlikte ocakta ağır ateşte pişirilir. Piştikten sonra üzerine hafif tereyağı eritilerek dökülür ve servis edilir.

Afiyet olsun !

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER