İlimizin Eşsiz Lezzetlerinden Ekşili Pilav Nasıl Yapılır

İlimizin eşsiz lezzetlerinden ekşili pilav nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir

İlimizin Eşsiz Lezzetlerinden Ekşili Pilav Nasıl Yapılır

Kastamonu bölgesinde 'eğşili pilav' olarak bilinen ekşili pilav şehir ile bütünleşmiş bir yemektir. Doğada bulunan taze otların değerlendirilmesi için kullanılan yemek lezzeti ve doyuruculuğu ile adeta mest etmektedir. Yerel olarak adı ülke sınırlarını aşan siyez bulguru kullanılsa da sizler farklı bulgurlar kullanarak yapabilirsiniz. Şimdi tarife geçelim;

Malzemeler:
1 kg. siyez bulguru, yarım kilo yoğurt, 2 adet soğan, 1 demet nane, 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, ebegümeci, varsa ısırgan otu, salça, karabiber, tuz
Öncelikle siyez bulguru haşlanır.Haşlanmış olan bulgura ısırgan otu,ebegümeci ve yoğurt eklenerek kaynatılır. Karışım koyulunca üstüne dereotu,nane ve maydanoz eklenir ve ateşten alınır. Pişirilen karışım biraz dinlendirilir ve sulu bir pilav şeklinde olan yemeğimiz servis edilir. Servis ederken üzerine kırmızı biberle tereyağı eritip kullanabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER