banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
24 Temmuz 2019 Çarşamba

Vizyoner Anadolu Buluşmaları, Ilgaz’da gerçekleştirildi MÜSİAD’DAN DEV ORGANİZASYON

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu şubesi ev sahipliğinde, “Yeni Turizm Kaynaklarıyla Şehir Ekonomilerinin Geliştirilmesi” konulu Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı ve 102. Genel İdare Kurulu Toplantısı geçtiğimiz gün akşam Ilgaz’da yapıldı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 10:18
  Vizyoner Anadolu Buluşmaları, Ilgaz’da gerçekleştirildi MÜSİAD’DAN DEV ORGANİZASYON


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu şubesi ev sahipliğinde, “Yeni Turizm Kaynaklarıyla Şehir Ekonomilerinin Geliştirilmesi” konulu Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı ve 102. Genel İdare Kurulu Toplantısı geçtiğimiz gün akşam Ilgaz’da yapıldı.

Toplantıda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Komite Başkanı Muhammet Ali Özeken, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Ümmü Gülşen Öztürk ve MÜSİAD Kastamonu Başkanı Mustafa Şensoy konuşma gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Vali Vekili Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ümmü Gülşen Öztürk, MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Komite Başkanı Muhammet Ali Özeken, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal’da katıldı.

ÖZEKEN: PROJE GELİŞTİRME ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ

Toplantıda konuşan MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Komite Başkanı Muhammet Ali Özeken, “MÜSİAD olarak, Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuz ile bir yenilenme ve tazelenme sürecini başlattık. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte, yalnızca iş dünyasına değil, ülkemizin geleceğine en iyi şekilde katkı sağlayacak bir yapı inşa ettik. Bu yapıyla birlikte artık, dünyanın yaşamış olduğu güçlü dönüşümü ve değişen ekonomik dengeleri doğru okuyarak, proje geliştirme odaklı çalışmalar yürüteceğiz. Dünyada ve elbette ülkemizde yaşanan dönüşümü doğru okumak dediğimizde, aslında öne çıkan, şu oluyor; artık eski alışkanlıklar ve alışılagelmiş iş yapma şekillerini değiştirmek, biz de dönüşmek zorundayız. Elbette dönüşümden kastımız, geçmişin üzerine beton dökerek yok saymak değildir.  Değerlerine ve köklerine bağlı bir yapı olarak MÜSİAD bu değişimi, geçmişten getirdiği kıymetli mirastan ayrılmadan yürütecektir. Bugünkü Viyoner Anadolu Buluşmaları’nın ana başlığını, “Yeni Turizm Kaynaklarıyla Şehir Ekonomilerinin Geliştirilmesi” olarak belirledik. Yeni turizm kaynakları, artık tüm dünyanın, özellikle turizm temelli kalkınmayı gelecek hedeflerine alan ülkelerin yoğun olarak çalıştığı bir alan.  Aslında kaynaklar yeni değil, bu ifade; topraklarımızda var olan, sahip olduğumuz değerleri, turizm kaynağı olarak değerlendirmeye karşılık geliyor. Türkiye olarak, Anadolu’nun bizlere sunduğu kıymetli mirası, en iyi şekilde turizm olanaklarına dönüştürmeliyiz. Bu hedefle, turizm gelirlerimizi çok yakın bir zamanda daha yukarıya taşıyarak, dünyanın gözünde hâlihazırda var olan turizmdeki yetkinliğimizi de geliştirmemiz mümkün olacaktır” dedi.

ÖZTÜRK: ÇALIŞMALAR FIRSATA ÇEVRİLMELİ

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, gastronominin öneminden söz ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Ülke tarihimize baktığımızda mutfak alanında derin, ayrıntılı, bir o kadar da lezzetli ve çeşitli mutfak kültürüne sahibiz. Uluslararası tüm platformlarda bu konu ile övünmekteyiz. Fakat işin diğer ülkelerle turizm ve ekonomi alanlarında rekabet kısmına gelindiğinde tatları ülkemize ait olan yemekleri tanıtmakta çok geri plandayız. Mesela, çok övündüğümüz baklavanın Yunan tatlısı olarak bilinmesi buna en geçerli örnektir. Rekabet edilmesi düşünülen ülkeler incelendiğinde işin eğitim, sunum ve pazarlama kısmında bilimsel disiplinler oluşturulmuştur. Ülkemizde ise özgün olarak nitelendirsek te çalışmalar hep disiplinden uzak yaklaşımlar şeklinde kalmıştır. Tescillenen tek mutfak Gaziantep mutfağımızdır. Oysa bizim her biri kendine has damak tatları ve sunumuyla ege, Hatay, Konya mutfaklarımızdan çıkan yemeklerimizin dünya da hiçbir benzeri yoktur. Turizm gelirlerini arttırmada önem arz eden gastronomi alanındaki gelişmeler son birkaç yıldır hareketlilik göstermektedir. Son yıllarda yapılmış ve yapılacak olan "Gastronomik "içerikli kongre, sempozyum ve toplantılarda için gastronomi turizmi konusu ön plana çıkmaya başlamıştır. Gastronomi alanında işin eğitim kısmının da üniversitelerde tescillenmesi hem akademisyenlerin hem de araştırmacıların uluslararası boyutta ilgi odağı olmaya başlamıştır. Bu çalışmaları fırsata çevirerek Türk mutfağı alanında yapılan etkinliklerin bilimsel verilerle ciddi bir şekilde hayata geçirilmesi tanıtım için ciddi fırsattır” ifadelerini kullandı.

Tuğçe Yerdelen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV