banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
23 Ekim 2019 Çarşamba

Siyezin pizzası da yapıldı

Geçmişi 10 bin yıl öncesinde kadar uzanan siyez buğdayından elde edilen siyez unundan Penbe Han Restaurant’ta siyez unlu pizza yapılmaya başlandı.

19 Eylül 2019 Perşembe 09:44
 Siyezin pizzası da yapıldı


Geçmişi 10 bin yıl öncesinde kadar uzanan siyez buğdayından elde edilen siyez unundan Penbe Han Restaurant’ta siyez unlu pizza yapılmaya başlandı.

Siyez Unu ile yapılan pizza hakkında bilgi veren Penbe Han İşletmecisi Cahit Kanburoğlu ve kızı Filiz Kanburoğlu, "Dondurulmuş olarak hazır alınıp, mikrodalgaya atılan pizzalardan söz etmiyoruz. Elimizi hamurun içine sokup kendi yoğurduğunuz, malzemelerini özenle seçip dizdiğimiz ev yapımı siyez unlu pizzadan bahsediyoruz. Önce sağlık diyerek malzemeleri daha sağlıklı hale getirdik ve siyez unlu pizzayı Kastamonu’muza kazandırdık" ifadelerini kullandılar.

Siyez buğdayının diğer buğdaylara, özellikle de günlük kullandığımız modern ekmeklik buğdaya göre çok daha sağlıklı olduğunu ifade eden Cahit Kanburoğlu ve kızı Filiz Kanburoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Siyez buğdayının glisemik indeksi düşük olduğundan kan şekerini fazla etkilemiyor. Siyez glisemik indeksi 45-50 civarlarında. Günümüzdeki bir çok kişide görülen şeker hastalığı, insülin direnci, kanser hastalıklarının başlıca sebebi olan beyaz ekmeklik una göre çok daha sağlıklı. Siyezi de fazla tüketmemek kaydıyla. Penbe Han'da artık malzemelerini özenle seçtiğimiz, kendimizin hazırladığı siyez unlu pizzayı vatandaşlarımıza sunabiliyoruz. Şüphesiz her gencimiz pizzaya bayılır. Malzemeleri daha sağlıklı hale getirip, halkımıza sunum yapıyoruz.”

Tuğçe Yerdelen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV