2006 yılından bu yana 9 Haziran'da gerçekleşen etkinlikler, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun programı nedeniyle bu yıl ilk kez 8 Haziran'da gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında; CHP Milletvekili Hasan Baltacı ise konuşmasının sonunda tepkisini dile getirdi.
9 Haziran 1921'de İnebolu'nun stratejik önemini kullanarak bölgeye işgale gelen Kılkış ve Panter adlı Yunan zırhlılarını püskürterek; büyük bir zafere imza atan ve sokaklarında ' Zafer yiğit İnebolu'nundur' nidaları yankılanan İnebolu'da 9 Haziran günü, 'Şeref ve Kahramanlık Günü' olarak ilan edilmişti. Bu yıl ise etkinlik tarihi 8 Haziran'a alınarak, 2006 yılından bu yana ilk defa bir değişiklik yapıldı. Bir çok kesimden de tarihin değişmesine tepki geldi.
BAKANA UYDUK
Etkinliğin bir gün erkene çekilmesinin nedeni olarak ise , Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun programın uygun olmadığı iddia ediliyor. (Haber Merkezi)