banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
19 Haziran 2019 Çarşamba

RAMAZANDA GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI

Ramazan ayında, halkın güvenli gıdaya ulaşması ve sağlığının korunması için; Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini arttırdı. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan; ekmek, pide, yufka, unlu mamuller, tatlı ve şekerleme üretimi yapan işletmeler ve Ramazan ayında faaliyeti yoğunlaşan gıda satış ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere, bütün gıda işletmelerinin denetimleri Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle arttırıldı.

01 Haziran 2019 Cumartesi 10:11
RAMAZANDA GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
 

Ramazan ayında, halkın güvenli gıdaya ulaşması ve sağlığının korunması için; Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri denetimlerini arttırdı. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan; ekmek, pide, yufka, unlu mamuller, tatlı ve şekerleme üretimi yapan işletmeler ve Ramazan ayında faaliyeti yoğunlaşan gıda satış ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere, bütün gıda işletmelerinin denetimleri Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle arttırıldı.

Ramazan ayının girmesi ile birlikte; gıda üretim ve tüketiminde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken İl Müdürü Osman Yaman şu açıklamayı yaptı: “Halkın sağlığı her şeyin üstünde. Gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Ramazan ayının başlaması ile birlikte rutin programlara ilave olarak, yapılan denetimler mesai mefhumu gözetilmeksizin etkin bir şekilde yapılmaktadır. Bu denetimlerde, işletmelerde görülen eksiklikler tespit edilerek ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılar yapılmakta ve gerektiğinde yasal işlemler uygulanmaktadır. Amacımız; halkın, Ramazan ayında ve yaşamın her kademesinde güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak, sağlık ve huzur içinde bir hayat geçirmesine yardımcı olmaktır.

Bu denetimlerde, işletmelerin uyması gereken asgari teknik ve hijyenik koşullar, personel hijyenine ait gereklilikler, etiket bilgilerinin uygunluğu ve doğruluğu, ürünlerin saklama ve servis koşullarının kontrolleri yapılarak çok geniş, kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmektedir. Özellikle ‘Ramazan Paketi’ adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlerde, paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri de kontrol edildi.

İl ve İlçelerimizde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yılbaşından bugüne kadar, toplam 2 bin 254 denetim yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 141 işletmeye, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiş ve 8 işletmeye de yasal işlem uygulanmış ve 31 bin 818 TL idari para cezası kesilmiştir. Ramazan ayında ise üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 438 denetim gerçekleştirilmiş olup 36 işletmeye, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre verilmiştir.

Ramazan ayı boyunca işletmelerimizin piyasaya kaliteli, sağlıklı ve güvenilir gıda arz etmesini sağlamak amacıyla rutin, denetim programlarımız ile ihbar ve şikâyet kaynaklı denetimlere aynı titizlik ve yoğunlukla devam edilecektir. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında, ‘Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak şikâyetlerini bildirebilirler." (Haber Merkezi)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV