PANCARDA EKiM AZALDI VERiM ARTTI

Uzun yıllar Kastamonu tarımının lokomotifi konumunda bulunan şeker pancarının 2006 yılından günümüze kadar olan değişimi, pancar ekim alanının azaldığını ancak pancar veriminin arttığını gözler önüne serdi.

PANCARDA EKiM AZALDI VERiM ARTTI

 

 Uzun yıllar Kastamonu tarımının lokomotifi konumunda bulunan şeker pancarının 2006 yılından günümüze kadar olan değişimi, pancar ekim alanının azaldığını ancak pancar veriminin arttığını gözler önüne serdi. 

Türkiye’de faaliyet gösteren 25 şeker fabrikasının bağlı bulunduğu Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin (Türkşeker) resmi internet sitesinin verilerine göre ilimizde 2006 yılında 271 köyde şeker pancarı dikimi yapılırken 2016 yılında ise bu rakam 109’a düştü.
2006 yılında 271 köy ve toplam 66 bin 93 dekar arazi üzerinde 218 bin 307 ton şeker pancarı üretilirken, 2016 yılında ise 109 köy ve 34 bin 30 dekar arazi üzerinde 172 bin 272 ton şeker pancarı üretimi gerçekleştirildi.
2017 yılı rakamları resmi olarak açıklanmasa da Eylül ayında Kastamonu Şeker Fabrikası tarafından gerçekleştirilen 55. Kampanya Dönemi açılışında konuşan Kastamonu Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Bedirhan Aka, Çankırı’da dahil olmak üzere toplam 117 köyde pancar ekimi yapıldığını ve bu ekimden yaklaşık 190 bin ton pancar elde edileceğini söylemişti.
Serkan Horuz
Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER