KÜ’de UNESCO yolunda sokak lezzetleri etkinliği…

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Sokak Lezzetleri” kapsamında balık-ekmek, turşu suyu, tahin helvası ve çay içerikli etkinlik fakülte binası bahçesinde düzenlendi. 190 katılımcının olduğu etkinlikte yaklaşık 20 kilo hamsi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanarak konuklara sunuldu. Öğrenciler kadar Kastamonu genelindeki çeşitli kuruluş çalışanları ve iş insanları da düzenlenen etkinliğe katıldı.

KÜ’de UNESCO yolunda sokak lezzetleri etkinliği…
banner72

ÇILGINOĞLU; “YÖREMİZİN LEZZETLERİNİ TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Çılgınoğlu yaptığı açıklamada; “Sokak lezzetleri kapsamında farklı yörelerden gelen gençleri ilimizin yöresel lezzetleri ile tanıştırmak, sağlıklı gıda ve sağlıklı beslenme hususlarına dikkat çekip gençlerimizi fastfood tarzı yiyeceklerden uzaklaştırmak, ilimizin gastronomi değerlerini ön plana çıkartarak, 2023 yılında UNESCO’ya Gastronomi temasıyla müracaat ederek Gastronomi Şehri olmak için yarışacak olan Kastamonu’muza katkı sağlamak nedenleriyle böyle etkinliklerimizi fakültemizde düzenliyoruz. Sokak lezzetlerimiz kapsamında yöremizin lezzetlerini tanıtmaya devam edeceğiz.  Etkinliğimize yoğun ilgi gösteren öğrenci ve katılımcılara, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerimize ve araştırma görevlilerimize, ayrıca organizasyona destek Veren Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alptekin Sökmen’e çok teşekkür ederim” dedi. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER