banner38

banner39

banner46

banner47

07 Aralık 2019 Cumartesi

KASTAMONU İLE KAYSERİ ARASINDA PASTIRMA REKABETİ YENİDEN ALEVLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kastamonu pastırması daha iyi” sözü, Kastamonu ile Kayseri arasında yeniden pastırma rekabeti başlattı. Kayserili pastırma üreticileri ‘pastırmanın anavatanı Kayseri’ derken, Kastamonulu pastırma üreticileri ise ‘Kayseri pastırmasının adı, Kastamonu pastırmasının tadı var’ iddiasında. Her iki ilin pastırmasını tadan müşteriler ise ikiye bölünmüş durumda. Durum böyle olunca pastırma tartışmasının daha uzun yıllar süreceğe benziyor.

04 Aralık 2019 Çarşamba 11:07
 KASTAMONU İLE KAYSERİ ARASINDA  PASTIRMA REKABETİ YENİDEN ALEVLENDİ






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu pastırması daha iyi” sözü, Kastamonu ile Kayseri arasında yeniden pastırma rekabeti başlattı. Kayserili pastırma üreticileri ‘pastırmanın anavatanı Kayseri’ derken, Kastamonulu pastırma üreticileri ise ‘Kayseri pastırmasının adı, Kastamonu pastırmasının tadı var’ iddiasında. Her iki ilin pastırmasını tadan müşteriler ise ikiye bölünmüş durumda. Durum böyle olunca pastırma tartışmasının daha uzun yıllar süreceğe benziyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kastamonu pastırması daha iyi” sözü, Kastamonu ile Kayseri arasında yeniden pastırma rekabeti başlattı. Kayserili pastırma üreticileri ‘pastırmanın anavatanı Kayseri’ derken, Kastamonulu pastırma üreticileri ise ‘Kayseri pastırmasının adı, Kastamonu pastırmasının tadı var’ iddiasında. Her iki ilin pastırmasını tadan müşteriler ise ikiye bölünmüş durumda.

“DAMAK TADIYLA ALAKALIDIR”

Kayserili pastırmacılar, pastırmanın anavatanının Kayseri olduğunu söyledi. Kayseri’de 25 yıldır pastırmacılık yapan esnaf Tolga Korkut, Kayseri’nin havası, suyu ve baharatının pastırmayı daha kaliteli yaptığını ifade ederek, “Kayseri pastırması 1400’lü yıllardan beri şehrimizde yapılan bir üründür. Bu ürün, tüm Türkiye’de nam salmış bir ürün. Kayseri’nin havası, suyu, baharatı bu ürünün kaliteli ve sürdürülebilir bir ürün olması haline getiriyor. 1400’lü yıllardan beri bu işe devam ediliyor. Bu şehre özgü bir şey aslında. Bu damak tadıyla alakalıdır. Biz biraz daha yoğun baharatı severiz, pastırma doğrama şeklimiz farklıdır. Kayseri, pastırması ve sucuğuyla ünlü bir şehirdir" dedi. 

KAYSERİ İLE KASTAMONU PASTIRMASI ARASINDA BÜYÜK FARK VAR

12 yıldır pastırmacılık yapan Yasin Güzel ise pastırmanın ana vatanının Kayseri olduğunu dile getirerek, Kastamonu pastırmasıyla çok büyük fark olduğunu iddia etti. Afyon sucuğunun Kayseri sucuğuyla da kıyaslandığını kaydeden Güzel, “Bu yıllardır kıyaslanan bir şey. Afyon’un sucuğuyla da Kayseri’nin sucuğu kıyaslanır. Ama Kastamonu’nun pastırmasıyla Kayseri pastırması arasında çok büyük farklar var. Kastamonu pastırması duman ve ateş isiyle kurutulan bir ettir. Ama Kayseri pastırması ‘pastırma yazı’ dediğimiz ayaz, Erciyes’in soğuğu gibi doğal pişirme yöntemiyle oluşan bir pastırmadır. Arada çok fark vardır" ifadelerini kullandı. (iha)


    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV