banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
22 Ekim 2019 Salı

Kastamonu Gastronomi Festivali bugün başlıyor DÜNYA KASTAMONU MUTFAĞINI TANIYACAK

Kastamonu Gastronomi Festivali, bugüne kadar saklı kalmış bir hazine olan Kastamonu mutfağını en doğru mesajlarla yerelden evrensele tanıtacak ilk etkinlik olarak hayata geçirilecek.

27 Eylül 2019 Cuma 11:32
Kastamonu Gastronomi Festivali bugün başlıyor DÜNYA KASTAMONU MUTFAĞINI TANIYACAK
 

Kastamonu Gastronomi Festivali, bugüne kadar saklı kalmış bir hazine olan Kastamonu mutfağını en doğru mesajlarla yerelden evrensele tanıtacak ilk etkinlik olarak hayata geçirilecek.

Mutfak kültürünün zenginliğine rağmen henüz keşfedilmemiş bir gastronomi destinasyonu olan Kastamonu, 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde “Geleneğe Saygı, Geleceğe Miras” temasıyla ilk kez düzenlenecek Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali’yle gastronomi turizminde atağa geçecek.

Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkıp tanıtarak, ilin sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak üzere kurulmuş olan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKİ) ev sahipliğinde, Kastamonu Valiliği’nin himayesinde, Kastamonu Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen festival, kentin yükselen bir gastronomi destinasyonu olması için önemli bir tanıtım platformu olarak kurgulanacak.

Hazer Amani, Danilo Zanna, Sahrap Soysal gibi gastronomi dünyasının yıldız isimlerinden gastroshowlar, “En Hızlı ve En Lezzetli Etli Ekmek” gibi birbirinden eğlenceli yemek yarışmaları, “Kastamonu Pastırması Kesim Teknikleri”, “Çekme Helva Yapımı” gibi geleneksel Kastamonu mutfağını yansıtan atölyeler, “Geleneksel Kastamonu Mutfak Avadanlıkları” sergisi ve çocuk etkinlikleri ile dolu dolu bir içerik sunacak Kastrofest’in konuk ülkesi ise İtalya olacak. Festivalde ayrıca etkinliğe destek veren kuruluşlardan Mutfak Dostları Derneği öncülüğünde, gastronomi ve turizm dünyasından uzman isimlerin katılımıyla “Gıdanın Geleceği” üst başlıklı paneller ve söyleşiler düzenlenecek.

KASTAMONU’NUN GASTRONOMİ TURİZMİNDE MARKALAŞMASI HEDEFLENİYOR

Üyeleri arasında Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Dr. Atıf Uğurlu gibi Kastamonu’nun önde gelen isimlerinin yer aldığı DMKİ yaptığı açıklamada, “Kastrofest, Kastamonu’nun gastronomi turizminde markalaşması için bu alanda kente katma değer yaratacak çok önemli ve öncü bir proje. Festivalimiz boyunca gastronomi dünyasının değerli isimlerini şehrimizde ağırlayacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Umuyorum ki, Kastamonu’nun geleneksel tatlarını tüm Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya duyurmasını amaçladığımız Kastrofest, kentin gastronomi turizmi alanındaki tanıtımı için büyük bir adım olacak” ifadelerine yer verdi.

Kastamonu'nun mutfak kültürünün zenginliğine rağmen henüz keşfedilmemiş bir gastronomi destinasyonu olduğunu belirten DMKİ üyesi ve festivalin ana sponsoru olan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise festivalle ilgili şunları ifade etti: "Kastamonu'da 800'den fazla yemek çeşidi olduğu belirtiliyor; her ilçemizin farklı yemekleri mevcut. Bu zengin mutfak kültürünün herkese tanıtılması için DMKİ olarak yola çıktık. Kastrofest, Kastamonu'nun gastronomi turizminde markalaşması için bu alanda kente katma değer yaratacak ve bir ilki gerçekleştirecek. Bundan sonra festivalin sürdürülebilir olması da çok önemli, aslında esas iş festivalle başlıyor. 2018 Türk dünyası kültür başkenti olan Kastamonu bir anlamda yemek kültürünün de başkenti. Şehrimizin mutfağıyla ilgili yiyecek ve içeceklerin, üretme tekniklerinin, sofra kültürünü de araştırarak önce Türkiye'ye sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz. Festivalle başlayarak, yöresel mutfak mirasımızı tanıtmaya yönelik, yeni projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz."

27-28 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlenecek Kastrofest – Kastamonu Gastronomi Festivali, Kastamonu’nun tarihi kültürel, doğal ve gastronomik zenginliğini ulusal ve uluslararası platformlarda en doğru mesajlarla tanıtacak. Festivalin, Kastamonu’nun tarih boyunca farklı kültürlerle zenginleşmiş yerel gastronomik değerini öne çıkartarak kentin “yükselen turizm destinasyonu” olarak markalaşmasına katkı sağlaması bekleniyor. Festival bugün saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Vedat Tek’e kadar yapılacak olan yürüyüş ve kazan ateşinin yakılarak siyez pilavının kaynatılması ile başlayacak.
(Haber Merkezi)

Foto: gastronomi

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV