banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
23 Ekim 2019 Çarşamba

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu SEVDAMIZ KASTAMONU

Kastamonu Valiliği’nin himayesinde, Kastamonu Belediyesi’nin desteğiyle 27-28 Eylül tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek olan “Kastamonu Gastronomi Festivali”nin lasman toplantısında konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yine önemli konulara vurgu yaptı.

08 Ağustos 2019 Perşembe 10:19
 Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu SEVDAMIZ KASTAMONU
 


Kastamonu Valiliği’nin himayesinde, Kastamonu Belediyesi’nin desteğiyle 27-28 Eylül tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek olan “Kastamonu Gastronomi Festivali”nin lasman toplantısında konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yine önemli konulara vurgu yaptı.

Kastamonu’da restorasyonu yapılan konaklardan, ilimizde yapılan yemeklere kadar bir çok konuda uyarı yapan Başkan Vidinlioğlu, eleştirilere de sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

VİDİNLİOĞLU: MAKİNE HAMURUN TADINI BOZUYOR

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ise yapılacak organizasyonun Kastamonu’ya büyük katkısının olacağını bildiğini ifade etti. Vidinlioğlu, “Hepimiz günde 3 sefer yemek yiyoruz. Dışarıda sorduğumuz soru ise nerede, ne yiyebiliriz? Gastronomi o kadar büyük bir alan ki, herkesin istese de istemese de içinde olduğu bir alandır. Seçimden yeni çıkmış bir belediye başkanıyım. Hatta bu eleştirinin bana oy kaybettireceğini söylediler. Ancak oy kaybettirmeyip ben seçimi kazanacağımı biliyordum. Aradan geçen süreye rağmen, ben hala dikkate alınmadığını düşünüyorum. Kastamonu için etli ekmek diyoruz. Ama Kastamonu’da yaklaşık 100 tane pide yapan yer vardır. Pidenin neden makinede açıldığını, merdanenin neden kullanılmadığını sordum. Ancak pide ile uğraşanların kolayına geliyormuş. Kullanılan makine hamurun tadını bozuyor. Satır kıyması kullanın diye de söyledim. Pişirmeyi de daha itinayla yaparsak o etli ekmeğin tadına doyum olmaz. 7 aydır ben bunun yapılmadığını görüyorum.

“HERKES İŞİN KOLAYINA KAÇIYOR”

Hem ekonominin kötülüğünden, hem işlerin zayıflığından şikayet ediyoruz ama herkes işin kolayına kaçıveriyor. Neredeyse Kanarya Sevenler Derneği bile belediyeden konak istemeye geldi. Sembolik bir rakam kira gösterilecek, derneklere yer tahsis edilecek. Konaklar onun için, bu kadar büyük rakamlarla restore edilmedi. Bir konak dediğinizin maliyeti 2 ila 2 buçuk Milyon Lira. Yazık günah değil mi? Hiçbir konağı amacı dışında kullanım için kimseye vermeyeceğim.

“BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRECEĞİZ, ANCAK

BİRBİRİMİZİN ELİNDEN TUTACAĞIZ”

Konakları turizme kazandırmamız lazım. Pastırma dediğimde belli bir markamız oluştu. Ancak tirit yemeye gideyim dendiği zaman ne cevap verilir? Söylediklerimi samimi bir eleştiri olarak görün. Amacım şehrin bir adım ileri gitmesidir. Bunda kötü anlamda bir eleştiri çıkarmayın. Ben sadece memlekette marka değerler oluşsun istiyorum. Gönül ister ki 10 tane tirit yenecek, 10 tane bandurma yenecek yer olsun. İyi yapanlar üzerine alınmasın. Banvit tavukla bandurma yapılan yerler var. Beni kıyasıya eleştirebilirsiniz. Hep daha iyiyi, hep daha güzeli yapmak adına. Bunda yüksünecek bir durum yok. Kastamonu eski sancak beyi ve tüm boyların yemek kültürü var. Yemek kültüründe ciddi farklılıklar var. Bizim tüm köylerimizdeki yaşlılarımızdan olabilen yemek tariflerini hayata geçirmeliyiz. 3 gün sonra yaşlılarımız gittiğinde bu kültürden eksik kalacağız. 800 çeşit yemeğimizden hali hazırda yaklaşık 4’te birini yapıyoruz. Bu yılki fuar yol gösterici olacak. Hepimiz daha ileriye gitmek için çalışacağız. Sevdamız Kastamonu, kol kırılır yen içinde kalır. Birbirimizi eleştireceğiz ancak elimizden tutacağız. Ben pratikte yaşadığım konuları dile getiriyorum. Belediyenin imkanları ölçüsünde katkı vereceğim” şeklinde konuştu.

Tuğçe Yerdelen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV