FABRİKASYON DEĞİL EL EMEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in geçtiğimiz gün NTV'ye yapmış olduğu "Kayseri besiciliğin merkezidir. Bunu pastırma ve sucukta kanıtladık. Pastırma ve sucukta bir numarayız, 2,3,4,5 yok" açıklamasına AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay'dan cevap geldi.

FABRİKASYON DEĞİL EL EMEĞİ

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in geçtiğimiz gün NTV'ye yapmış olduğu "Kayseri besiciliğin merkezidir. Bunu pastırma ve sucukta kanıtladık. Pastırma ve sucukta bir numarayız, 2,3,4,5 yok" açıklamasına AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay'dan cevap geldi. 
Kayseri'nin pastırmada üretim hacmi konusunda iddialı olması gerektiğini dile getiren Uluay, “Bizim el emeği ürünü pastırmamız Kayserili birçok otorite tarafından kabul görmüş durumdadır" dedi.
'Pastırma üretiminde miktar olarak fabrikasyon üretim yapan illerle rekabet iddiamız yok' diyen Halil Uluay, "Ama diğer illerinde el emeği pastırmamızın kalitesinde Kastamonu ustaları ile rekabet iddiası olmadığını düşünüyoruz. Kayseri'de üretim hacmi/miktarı açısından iddialı olsa gerek, yoksa bizim el emeği ürünü pastırmamız Kayserili birçok otorite tarafından kabul görmüş durumdadır” açıklamasında bulundu.

“KAYSERİ’DEN SİPARİŞ ALIYORUZ”

Kastamonu pastırmasında ve sucuğunda hiçbir katkı maddesi olmadığını ve tamamen doğal ortamda imal edildiğini ifade eden Gurme Pastırma ve Sucuk ustaları Hasan Ayanoğlu ve Ayhan Ekicioğlu, Kastamonu pastırmasının ve sucuğunun tercih edilmesinin sebebinin bu olduğunu anlattılar.
Kastamonu’ya turist olarak gelen vatandaşların Kastamonu pastırmasını çok beğendiklerini ifade eden Hasan Ayanoğlu, Türkiye’nin dört bir köşesinden hatta Kayseri’den bile sipariş aldıklarını söyledi. 

“DOĞAL ORTAM ÖNEMLİ”

İyi bir pastırmanın yapılabilmesi için doğal ortamdaki üretimin çok önemli olduğunu söyleyen Ayanoğlu, “Kuşkusuz her yerde etler tümüyle açık havada kurutulmuyor. Zira uçsuz bucaksız boş araziler artık pek çok yerde yok. Ama yine de kapalı tesislerde alınabilecek belirli önemlerle uygun ortam sağlanabiliyor. Bütün bunlar üreticilerin kendi gayretleriyle üstesinden gelebilecekleri kalite artırıcı önlemler. Ama iyi kurutulmuş et, pastırma için en önemli ön koşuldur. Kaliteli kurutulmuş et olgunlaşırken nemi düşük, güneşli, serin, hafif rüzgarlı ortam ister bu da bizim ilimizde mevcut. İşte Kastamonu pastırmasının Kayseri pastırmasından daha lezzetli olmasının sebebi de budur” diye konuştu.     
Serkan Horuz
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER