banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
19 Eylül 2019 Perşembe

15 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

15 yıldır hayalini kurduğu iş yerini 8 ay önce açan Şen Fast-Food İşletmecisi Kezban Şen, ev yapımı ürünler ile yetişkinler ve çocuklara hizmet veriyor. Kastamonu Hebkebirler Mahallesindeki Livapaşa Konağı’nın yanındaki Şen Fast-Food’da, poğaça, börek, kek, makarna, çorba, köfte ve pilav ürünleri yapan Şen, en önemli kuralının hijyen olduğunu belirtti.

16 Ağustos 2019 Cuma 18:15
 15 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
 

15 yıldır hayalini kurduğu iş yerini 8 ay önce açan Şen Fast-Food İşletmecisi Kezban Şen, ev yapımı ürünler ile yetişkinler ve çocuklara hizmet veriyor. Kastamonu Hebkebirler Mahallesindeki Livapaşa Konağı’nın yanındaki Şen Fast-Food’da, poğaça, börek, kek, makarna, çorba, köfte ve pilav ürünleri yapan Şen, en önemli kuralının hijyen olduğunu belirtti.

5 yıl boyunca özel yurtta çalışan Kezban Şen, yurtta çalışken edindiği tecrübeyi Şen Fast-Food’a taşıyacağını söyledi. Şen, “Halk Eğitim’de Aşçı yardımcılığı kursunu bitirdim. Kastamonu’ya özgü yemeklerin ve tüm yemek çeşitlerinin püf noktalarını öğrendim. Yemek yapmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. Şen Fast-Food’da da en lezzetli ürünleri üretiyorum. Anneyim, çocuklarıma yedirmeyeceğim hamburger, pasta böreği kimseye yedirmem” dedi.

“DEVLETTEN HERHANGİ BİR DESTEK ALMADIM”

İş kurmak isteyen kadınlara da seslenen girişimci kadın Kezban Şen, “Arkadaşlarıma ve misafirlere yaptığım yemek ve börek ve pastaların sevildiği için aklımda böyle bir işyeri kurmak vardı. Girişimci kadınlarımıza cesaret öneriyorum. Devletten herhangi bir destek ve kredi almadım. KOSGEB’e başvuru yapmadım” ifadelerini kullandı.

“EŞİM BANA SÜRPRİZ YAPARAK DÜKKANI KİRALADI”

Eşinin kendisine sürpriz yapıp, iş yerini kiraladığını ifade eden Şen, “İş yerinin önünden gelip geçerken, eşime hep burayı beğendiğimi dile getiriyordum. Eşimde bana sürpriz yaparak dükkanı kiraladı. Hatta içindeki masa, sandalye ve tüm eşyaları da aldı. Dükkanın her şeyini eşim tamamladıktan sonra bana anahtarı teslim etti. O an çok duygulandım. Eşime tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HASSAS NOKTAM HİJYEN”

Hijyen konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Şen, iş yerini sürekli temizlediğini söyledi. Şen, “Hem iş yerinin temizliğine hem de ürünlerin hijyenine özen gösteriyorum. İş yerindeki mutfağı bilerek açık yaptırdım ki, gelenler ürünlerin nasıl yapıldığını gözleriyle görsünler. Mutfak tezgahını ve mutfakta kullandığım ürünleri tek tek temizliyorum. Hassas noktam hijyen” şeklinde konuştu.

Tuğçe Yerdelen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV