banner38

banner39

banner46

banner47

banner29
20 Ekim 2018 Cumartesi

KASTAMONU’DA 454 TON BAL ÜRETİMİ YAPILDI

Türkiye'de 2017 yılında bal üretimi yüzde 8,2 oranında artarak 114 bin 471 tona yükseldi. Üretimde ilk 3 sırada Ordu, Muğla ve Adana yer aldı.

07 Ağustos 2018 Salı 09:22
KASTAMONU’DA 454 TON  BAL ÜRETİMİ YAPILDI
 

Türkiye'de 2017 yılında bal üretimi yüzde 8,2 oranında artarak 114 bin 471 tona yükseldi. Üretimde ilk 3 sırada Ordu, Muğla ve Adana yer aldı. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’ndan alınan verilere göre, Türkiye’de bal üretimi 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8,2 oranında artarak 114 bin 471 tona yükseldi. Verilere göre Türkiye’de arıcılık yapan işletme sayısı bir önceki yıla göre yüzde bir oranında azalarak 83 bin 210’a geriledi. Kovan sayısı ise yüzde 1,15 oranında artarak 7 milyon 991 bin 72’ye, bal mumu üretimi ise yüzde 1 oranında artarak 4 bin 488 tona yükseldi. 

EN BALLI İLLER 

Türkiye’nin en ballı illeri ise Ordu, Muğla ve Adana oldu. Ordu 16 bin 799 ton bal üretimi ile ilk sırada yer alırken, Ordu’yu 15 bin 867 ton ile Muğla ve 10 bin 729 ton ile Adana takip etti. En az bal üretimi yapan iller ise 28 ton ile Kilis, 91 ton ile Nevşehir ve 107 ton ile Kırşehir oldu. Kastamonu’da ise 454 ton bal üretimi yapıldı. (iha)


    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
ARŞİV